Co weganie powinni wiedzieć o krakersach Ritz

Pudełka na krakersy Ritz Joe Raedle/Getty Images

Niewiele jest przekąsek tak nostalgicznych – lub tak smacznych – jak Krakersy Ritza . Wykonane przez Nabisco kultowe czerwone pudełko istnieje od 1934 roku, mówi Historia przekąsek i dla wielu z nas był ulubieńcem dzieciństwa dorastania. Niezależnie od tego, czy lubisz klasyczne krakersy z plasterkiem sera cheddar, czy popularne Ritz Bits (krakersy wielkości kęsa z serem), krakersy Ritz od dawna są podstawową przekąską w domach w całym kraju. Jest coś w tym łuszczącym się, maślanym smaku, który sprawia, że ​​za każdym razem sięgasz po jeden (lub dwa lub trzy) więcej okrągłych, dwucalowych krakersów.

Jest jednak jedno ważne pytanie, które niektórzy ludzie muszą zadać, zanim będą mogli cieszyć się ukochana przekąska : Czy Ritz Crackers jest wegański ? Jeśli jesteś kimś, kto unika wszystkich produktów pochodzenia zwierzęcego, próba znalezienia wegańskiego jedzenia w sklepie spożywczym (zwłaszcza pakowanych przekąsek) może być trudna. Aby pomóc Ci zaoszczędzić czas i uniknąć konieczności przeglądania długiej listy składników na odwrocie każdego pudełka Ritz, zrobiliśmy to za Ciebie. Oto, co musisz wiedzieć.



Możesz cieszyć się każdym smakiem - oprócz jednego

Miska krakersów Ritza

Dobra wiadomość: oryginalne krakersy Ritz są wegańskie. Uniwersytet Łyżka dokładnie zbadaliśmy składniki, aby się upewnić (niebielona wzbogacona mąka, olej roślinny, cukier, sól, zakwas, syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, lecytyna sojowa, mąka jęczmienna ze słodu, naturalny aromat) i stwierdzono, że żaden z wymienionych nie pochodzi od zwierząt. Nie tylko to, ale ludzie na rzecz etycznego traktowania zwierząt (PETA) nawet nazwali krakersy Ritz jednym z „ 20 najlepszych przypadkowo wegańskich produktów spożywczych '

Chociaż oryginalne krakersy Ritz mogą być wegańskie, co z wszystkimi innymi dostępnymi smakami? Możesz być zaskoczony, gdy dowiesz się, że wszystkie smaki, w tym bekon i masło czosnkowe, są wegańskie, z wyjątkiem jednego przestępcy: pszenicy miodowej. Wegańska odlewnia donosi, że Honey Wheat Ritz zawiera prawdziwy miód, który jest produktem ubocznym pochodzenia zwierzęcego. Tak długo, jak unikasz tego smaku, jeśli jesteś weganinem, możesz szczęśliwie cieszyć się krakersami Ritz bez poczucia winy i wstydu. Hurra!